Help, ik verzuip!

“Ik verzuip nog net niet in mijn drukte”, zei ze. Ik zag nog net de zweetdruppeltjes niet van haar voorhoofd afkomen, maar het scheelde niet veel.

Ze vond het eigenlijk wel lekker om even een “lockdown” voor haar salon te hebben. Even niks. Even geen stress. Even geen tijdsdruk de hele dag. Natuurlijk is iedereen weer blij dat de salon weer open mag en dat er weer geld in het laatje komt. Want we zijn het er denk ik wel over eens, dat het een enorme bak geld heeft gekost deze afgelopen twee jaar. Salon open, dicht, open, dicht. Ik ga er echt vanuit dat we dit de komende jaaaaren niet meer mee zullen maken en dat we nu heel snel terug naar een normaal leven gaan. Je weet soms toch bijna niet meer hoe het voor deze ellende was?!

Ik wijk weer af van mijn onderwerp (zoals wel vaker gebeurt als je over deze ellendige tijd begint met iemand ;-)).

Even rust

Ze keek me dus aan met zo’n blik van “Help, ik wil deze hectiek niet meer!”.

Je zou normaliter zeggen, meid kop op, lekker toch dat je weer flink aan de slag mag in je salon. Maar ik begrijp haar wel. Been there, done that myself!

Als vrouw ben je meestal niet alleen maar schoonheidsspecialiste, maar vaak ook vrouw of partner van, dochter, moeder, huisdierenverzorgster, boodschappensjouwer en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dat betekent in het dagelijks leven dat je heel veel “petten” op moet zetten om alles draaiende te houden.

Burn- out

Bij mij was dat niet anders toen ik mijn schoonheidsinstituut had. Jaren draaide ik mijn hand er niet voor om, totdat ik op m’n 43ste die trein niet meer kon stoppen en ik een dikke, vette burn-out kreeg. Ik wist natuurlijk al jaren dat ik dit niet ging volhouden, maar ja, probeer maar eens te stoppen.

Ken je dat gevoel?

Toen ze mij dus vertelde dat ze die lockdown eigenlijk wel lekker had gevonden begreep ik haar direct. Al die jaren heb je hetzelfde stramien gevolgd van werk en privéleven en nu heb je ineens gevoeld dat het ook anders kan. Je evenwicht is weg, voor zover je van evenwicht kunt spreken. Snap je m ;-)?

Mocht je jezelf in dit verhaal herkennen, dan heb ik leuk nieuws voor je!

Hoe zou het voor je zijn als je:

– meer balans tussen werk en privé hebt?

– als je ’s middags gewoon zelf op het schoolplein kunt staan om je kinderen op te halen?

– je heerlijk op de vrijdagochtend naar je yoga of sportclub kunt gaan?

– als je om 17.00 uur kunt beginnen met koken en dus niet pas om 20.00 uur met dreinende kinderen aan tafel gaat?

– heerlijk uit eten kunt gaan met je man en jij trakteert?

Ik kan je helpen om jouw werkweek zo in te richten dat dit jouw leven wordt.

Wil je kijken wat ik voor jou kan betekenen? Stuur mij dan snel een bericht voor een online kennismaking.

Een beter moment komt er niet!

Lieve groet, Nicole

 

 

 

 

 

Deel mijn blog via social media

Pin It on Pinterest