Stampvoetend stond ik in de keuken achterin mijn salon. Het huilen stond mij nader dan het lachen. Ik wil dit niet meer!

Ik had het gevoel dat ik in een trein zat die maar door bleef denderen. Mijn drukke agenda, nog meer klanten inplannen terwijl ik toch echt een kruis in mijn agenda had gezet. Mijn personeel aansturen, mijn man en twee zonen alle aandacht geven en mijn sociale leven actief houden…. Pff, hoeveel ballen kan je hooghouden?!

Totdat mijn lijf “STOP” zei en ik door de artsen bestempeld werd als Burn-Out, overspannen én overbelast. Tja, ik was vet door mijn grenzen gegaan. Terwijl ik het werken in mijn salon toen ik begon als geweldig leuk had ervaren. Waar was het misgegaan?

Hoe ver ben jij nog verwijderd van zo’n “stampvoet” moment? Hoe trouw ben jij nog aan jezelf en je grenzen? Je bent vast net als ik ooit vol enthousiasme gestart met jouw schoonheidssalon en wist precies wat je wilde. Je had je idealen helemaal helder. Nu, jaren later, denk je vaak bij jezelf, hoe ga ik dit volhouden? Je werkt je een slag in de rondte in je salon, hebt ook nog een gezin te runnen en je vriendinnen willen zo graag gezellig met je afspreken, maar je wordt al moe bij het idee dat je dat ook nog moet inpassen in je al zo drukke agenda.

Ga nou vanavond even een half uurtje apart zitten. Pak een pen en een stuk papier en ga eens opschrijven hoe je het graag anders zou willen. Visualiseer met welke idealen je ooit je salon bent gestart. Hoe ver ben je inmiddels van jezelf verwijderd?

Hopelijk ben je nog op tijd om straks weer blij achter in jouw keuken een heerlijke kop koffie te drinken, zonder het gevoel te hebben dat je jezelf voorbij rent. Of een ontspannen avond met je vriendinnen uit eten te gaan. Of wat dacht je van gewoon een dag quality time met jezelf door te brengen. Hoe fijn zou dat zijn?

 

Deel mijn blog via social media

Pin It on Pinterest