Dit moest dé beste maand van het jaar worden.

In de jaren dat ik mijn salon had, zorgde ik ervoor dat eerst de salon in Sinterklaas sfeer was gebracht om vervolgens vloeiend over te gaan in de gezellige kerstsfeer. De etalage werd prachtig versierd, zodat klanten en passanten in het dorp meteen in de juiste sfeer kwamen en in de salon gingen we volledig “los” met kerstdecoratie. De balie en de salons stonden vol met prachtige productaanbiedingen en cadeautjes. En elke klant kreeg een zorgvuldig ingepakt kerstcadeautje voor onder de kerstboom. De kaarsjes brandden de hele dag en we hadden zelfs een spray met kaneelgeur in de zaak.

De agenda stond al maanden van tevoren volgepland tot en met 24 december. Mijn personeel en ik hadden er zin in!

 

En wéér had ik het zover laten komen.

En ondanks alle feestvreugde en enorme omzet die we draaiden, deed ik altijd nadat de laatste klant op 24 december om 18.00 uur de deur uitging, de deur van de salon op slot met hoge koorts en een volledig uitgeput gevoel.

De klant was mooi gemaakt voor de kerst en ik lag volledig uitgeput onder de kerstboom. En wat baalde ik elke keer weer dat ik het wéér zover had laten komen.

 

Heb jij nog puf om gezellig kerst te vieren?

Als schoonheidsspecialiste sta je het hele jaar, maar vooral rondom de feestdagen, volledig klaar om het beste van jezelf te geven aan je klant. Je zorgt ervoor dat je je klant helemaal in de watten legt. Logisch toch, dat hoort toch bij je vak zou je denken. En als je dan zo voor de feestdagen nog een tandje bijzet om je klant nog meer te verwennen en een omzet te draaien alsof je leven ervan afhangt, vergeet je soms dat je jezelf voorbijloopt. Alles om je klant op de eerste plaats te zetten en dan zelf doodmoe deze drukke periode afsluiten. Geen gezellige kerstuitjes met je kinderen en partner, maar in je joggingpak onder een deken op de bank.

 

Herkenbaar voor je? Zou je het ook zo graag anders willen?

Stel je eens voor dat je met een goed plan het hele jaar door een goede omzet draait en tijdens de feestdagen nog maar één avond in plaats van vijf avonden hoeft te werken? En toch gewoon je omzetdoel haalt dat jaar.

En zelfs 24 december lekker vrij bent om rustig en zonder stress je kerstboodschappen te doen, zodat ook jij kunt genieten met je dierbaren van het ware kerstgevoel?

Jij MAG die kruisen in je agenda zetten, daar ben je namelijk zelfstandig ondernemer voor geworden. Weet je nog?

Wat ga jij doen om dit jaar relaxed kerst te vieren?

 

 

 

Deel mijn blog via social media

Pin It on Pinterest