De afgelopen weken waren zwaar voor mij.  Elk jaar eind december kun je mij eigenlijk opvegen. De donkere dagen rondom kerst en oud & nieuw zijn, zeg maar gerust, niet mijn favoriet.

Ik merk dat mijn energieniveau onder nul daalt en daarbij pakken zich zwarte wolken samen boven mijn hoofd. Oftewel, daglicht te kort!

Gelukkig gaat de zon weer schijnen

Nu heb ik van mijn lieve moeder zo’n mooie daglichtlamp mogen lenen. Volgens haar verdwijnt de depressie als sneeuw voor de zon.

Dus ik zit braaf elke dag bij die lamp aan mijn bureau en ik moet zeggen het gaat echt beter!

Mede doordat ik weet dat we de korste dag weer gehad hebben ;-).

Veranderingen zijn niet altijd negatief

In die sombere dagen mijmer ik vaak over het nut van alles in het leven en wat er het afgelopen jaar allemaal gebeurd is. Beetje filosofisch dus.

Voor mij persoonlijk was het een heftig jaar. Een jaar met heel veel veranderingen op zowel zakelijk als privégebied.

Ik ben, zoals je wellicht weet als je mij al een tijdje volgt, medio vorig jaar verhuisd vanuit regio Haarlem naar een prachtig plekje in het bos in Epe, midden op de Veluwe.

Ik heb na 25 jaar afscheid genomen van mijn goedlopende schoonheidssalon en al mijn klanten gedag gezegd. Pfff, dat was heftig kan ik je vertellen!

Mijn oudste zoon hebben we geïnstalleerd in een leuke studentenkamer in Delft en mijn jongste zoon is gelukkig nog thuis.

O ja, ik ben enigst kind, dus besloot mijn moeder haar woonplaats ook te verruilen voor een dorp hier verderop op de Veluwe.

Ondertussen hebben wij onze garage eigenhandig verbouwd tot Tiny House. Hier wonen wij nu sinds een paar weken met onze twee honden, zodat ons “retrohuis” volledig gestript kon worden om vanaf volgende week weer opgebouwd te gaan worden door de aannemer.

Je snapt dat enige flexibiliteit nodig is om dit alles te kunnen doen. Ik kan geen verhuisdoos meer zien!

Alleen door loslaten kom je vooruit

Deze verhuisbeslissing is ontstaan door de hele “C-ellende” in de wereld. Een stap in de toekomst zeg maar.

Nu ben ik al 13 keer verhuisd in mijn 51-jarige bestaan, maar deze was wel heftig kan ik je vertellen.

Zeker als je kinderen het lastig vinden om het bekende los te laten. Vasthouden aan veiligheid en bekende dingen.

In het hele proces is mij een ding heel duidelijk geworden. En dat is dat je soms MOET loslaten om weer vooruit te komen. Afscheid nemen van je veilige haven, bekende omgeving, je werk, vrienden en vriendinnen. Niet makkelijk, dat zeker niet, maar wel de enige manier om wegen vrij te maken voor je toekomst.

Nieuwe rondes, nieuwe kansen

En heel eerlijk, ondanks dat het niet meevalt door de lockdown en alle maatregelen, is het best fijn om weer van vooraf aan je leven op te bouwen. Geen enkel bekend gezicht in de supermarkt of op straat. Nieuwe tennisclub en de omgeving verkennen. Het is heerlijk verfrissend!

Nu heb ik het wel heel rigoureus gedaan met alles en met mijn bedrijf. Volledig het roer omgegooid en opnieuw begonnen als Businesscoach. Maar wat een feest is het!

Ik ben dankbaar dat ik deze verandering kon en mocht ervaren.

Tijdens mijn coaching gesprekken met schoonheidsspecialisten gaat het eigenlijk net zo. Ze vertellen mij hoe vast ze zitten in hun werk en bedrijf. Ze doen het al jaren zo, maar het voelt niet meer fijn. Maar wat het nou precies is, kunnen ze niet omschrijven.

Totdat we op het punt komen dat ze mogen loslaten wat ze niet meer willen. Waar ze niet meer blij van worden. Elke keer weer is het een soort openbaring.

De sprongen die ze dan maken zijn de kroon op mijn werk.

“Waar een deur sluit, opent een nieuw venster”

 Zullen we dit gezegde voor 2022 inzetten?

Wil je het samen met mij aangaan? Mail me gerust voor een gratis gesprek om het even samen over jouw toekomst te hebben.

 

 

 

 

 

Deel mijn blog via social media

Pin It on Pinterest