Ze wilde echt niet nog harder gaan werken

Ik vroeg haar wat ze daarmee bedoelde. Haar man had haar gewaarschuwd dat als ze met een businesscoach zou gaan werken, ze nog meer moest gaan werken en of ze dat wel wilde? De paniek stond in haar ogen te lezen.

Verbaasd keek ik haar aan en heb haar uitgelegd dat het juist omgekeerd werkt. Ik had even tijd nodig om tot haar door te dringen wat ik hiermee bedoelde.

Geen idee hoeveel salaris ze verdiende

Als ik ga samenwerken met een schoonheidsspecialiste starten we altijd met het op een rijtje zetten hoe het nu gaat. Bij negen van de tien schoonheidsspecialisten zie ik helaas een redelijke chaos als het gaat om de bedrijfsvoering en het overzicht. Er is geen overzicht in de financiën en dan bedoel ik onder andere “wat komt erin en wat gaat eruit?”. Bij de vraag hoeveel uur per week ze werkt volgt vaak ook een vaag antwoord “uhm…geen idee eigenlijk”. Nog maar te zwijgen over het antwoord op mijn vraag “hoeveel salaris maak je naar jezelf over elke maand?”. Je voelt het antwoord al aankomen ;-). Ze heeft geen idee wat er overblijft aan het einde van de maand.

Stichting zonder winstoogmerk

Mijn hart slaat dan een paar keer dubbel van de stress. Ik kan er namelijk met mijn gezonde boerenverstand niet bij hoe het kan dat iemand zo een bedrijf runt. Ik vraag haar waarom ze bij de KvK niet een Stichting zonder winstoogmerk heeft ingeschreven in plaats van een bedrijf? Een lachsalvo volgt dan altijd, maar het is eigenlijk om te huilen.

Ja sorry, ik ben nou eenmaal direct. Omdat ik het echt niet begrijp dat ze keihard werkt, maar geen idee heeft waar ze mee bezig is.

Hoeveel uur wil jij eigenlijk werken?

Maar terugkomend op waar ik dit verhaal mee begon. In mijn traject bepalen we samen hoeveel uur je wilt werken én hoeveel salaris je wilt verdienen, want de kachel moet toch branden en de koelkast moet gevuld zijn, toch?

Door een helder inzicht te krijgen in je bedrijfsvoering creëer je rust en overzicht, zodat je exact bepaalt hoeveel je wilt werken. Als jij maar drie dagen in de week wil werken is dat prima. Dan maken we daar een plan voor. Appeltje eitje toch?

Gelukkig zijn er ook schoonheidsspecialisten die het allemaal keurig op orde hebben. Hoe is dat bij jou? Kan jij wel wat hulp gebruiken om orde de chaos te scheppen? Draait jouw hoofd overuren omdat je het overzicht totaal kwijt bent?

Hoe zou het voor je zijn als:

Jij ook die rust krijgt? Exact weet hoe jouw werkweek eruitziet? Een mooi salaris aan het einde van de maand op je privérekening kunt overmaken?

Leuk als je hieronder met mij deelt hoe jij hierover denkt ;-). 

 

 

 

 

Deel mijn blog via social media

Pin It on Pinterest