Financiële onafhankelijkheid & vrijheid

Over mij

“Nee hoor, mevrouw, u kunt nog wel op vrijdagavond om 20.00 uur terecht. Voor de derde keer deze week ging er een streep door mijn vrije avond. En als ik er nu rijk van werd, niet echt. En op dat moment besefte ik me opeens: Ik kan nóg wel harder gaan werken, maar ik moet het slimmer doen.” Ik wist hoe ik moest ondernemen, ik had een prachtige salon opgebouwd, maar als ik meer omzet wilde maken moest ik het anders gaan aanpakken. Dag en nacht werken was geen optie, want ik had mijn vader als voorbeeld. Hij werkte vroeger keihard in zijn bedrijven. Was nooit thuis en ik wist amper wie hij was. Op zijn dertigste overleed hij. Ik wist dat ik het zo niet wilde. Ik besloot om het anders te gaan doen volgens het principe “LESS is more”.

Ik wilde meer vrije tijd om te genieten van het leven, veel tijd met mijn kinderen en dierbaren doorbrengen én financieël onafhankelijk zijn.

Een paar weken later voerde ik een klantenstop in en toch bereikte ik dat jaar een omzet van €100.000,- met slechts 21 uur werken in de week.

 

Wil je ook een bloeiend bedrijf?

‘Hoe doe je dat?’

Toen ik voor de zoveelste keer de vraag kreeg van collega’s “hoe doe je dat dan?” besloot ik om van mijn kennis en ervaring mijn vak te maken en andere Beauty Professionals te helpen hun bedrijf naar een hoger niveau te brengen. Dit alles met als doel een bloeiend bedrijf waar je financieel onafhankelijk bent, veel vrijehid hebt én werken je energie geeft.

Al jaren verwonder ik mij over het feit dat vrouwen in de beautybranche zichzelf te kort doen.

Ze werken keihard, maar zonder het gewenste resultaat.

Ik wil ze laten zien hoe waardevol ze zijn en dat hun bedrijf met minder inspanning toch flink kan groeien qua omzet. Ik kan niet wachten om met hen samen door hun bedrijf te gaan en aan te geven waar de, meestal gemakkelijke veranderingen, mogelijk zijn.

Van jongs af aan wilde ik al een eigen bedrijf. Komende uit een echte ondernemersfamilie kroop het ondernemersbloed waar het niet gaan kon en in 1996, op mijn 25e, heb ik de knoop doorgehakt. Ik had mijn opleiding tot schoonheidsspecialiste succesvol afgerond en na dagen en nachten zwoegen op mijn ondernemingsplan, ging de bank akkoord met mijn eerste lening en ging ik van start met mijn eigen schoonheidssalon. In een prachtig pand in een leuke plaats. En jeetje, wat een sprong!

Mijn ondernemende moeder vestigde haar praktijk voor voetverzorging in hetzelfde pand en 18 jaar lang hebben wij, samen met ons personeel, onze “twee bedrijven onder 1 dak” formule succesvol gedraaid.

Na de pensionering van mijn moeder heb ik deze twee bedrijven voortgezet en heb het 25-jarig jubileum mogen vieren van mijn zaak. En daar ben ik best trots op!

En…? Gingen die 25 jaren over rozen? Nou nee hoor.

Vanaf dag één groeide mijn klantenbestand zodanig dat ik personeel moest aannemen en mijn pand moest uitbreiden met het pand ernaast. Ik draaide lange dagen en werkte ook in de avonduren. Dit alles om de huur en mijn personeel te kunnen betalen en om zelf ook nog een salaris over te houden. Dat was elke maand een flinke uitdaging!

Ondertussen werd ik moeder en leidde ik een druk sociaal leven. Mijn motto “schouders eronder en vooral doorgaan” begon me op te breken. En toen…van de ene op de andere dag werd het mij duidelijk, zo kon en wilde ik niet doorgaan. Nog harder werken was geen optie. Ik wilde het anders! Dit MOET anders, dit MOET slimmer!

 

Ik besloot om het anders te gaan doen volgens het principe “LESS is more”.

Durven en doen

Wat je over mij moet weten:

Ik ben in staat om op een rustige, maar volhardende manier, snel “to the point” te komen. Ik ben resultaatgericht en hou er niet van om al bij voorbaat beren op de weg te zien. Wel snap ik dat er meerdere wegen naar Rome leiden. De weg naar resultaat is voor iedereen anders en is maatwerk. Ik heb daarnaast geleerd dat de rotzooi die ik vandaag laat slingeren, daar struikel ik morgen over. Opruimen en aanpakken dus!

Ik keek in de 25 jaar waarin ik mijn eigen salon had elke dag door de ogen van mijn klant. Zo creëerde ik een salon waar de klant zich gezien en gehoord voelde. Dit wekte vertrouwen voor de klant en zorgde voor een groot en winstgevend klantenbestand.

Ik ben allergisch voor “ja maar”. Ik hou van DURVEN en DOEN en dan zie ik wel waar het schip strandt. In je leven moet je flexibel kunnen bijsturen. Daar heb ik inmiddels wel ervaring mee!

"

Als je mij zou kennen zou je weten dat:

  • Mijn favoriete quote is “Leer van gisteren, droom van morgen, leef vandaag”.
  • Mijn “herinneringen lijst” in mijn telefoon lang is, omdat ik echt niets wil vergeten.
  • Ik mijn huis altijd opgeruimd en schoon wil hebben, want dan pas heb ik rust in mijn hoofd.
  • Ik ultiem geniet van wandelen met mijn twee lieve Spaanse honden Ebby en Ruby.
  • Mijn hart opengaat als ik strand en zee zie.
  • Ik het liefst in Thailand op vakantie ga (vooral om de etensgeuren).
  • Ik hou van koolhydraatarm koken.
  • Mijn favoriete seizoen de lente is.
  • Ik best wel perfectionistisch ben en dat dat ook meteen mijn grootste valkuil is (jaja, Maagd als sterrenbeeld).
  • Mijn intuïtie eigenlijk altijd klopt.

KLIK HIER ALS JE KANS WILT MAKEN OP EEN GRATIS STRATEGIE GESPREK!

 

Denk jij dat ik de coach ben die jou kan helpen om jouw salon succesvol te maken? Vul dan snel het vragenformulier in via de roze button.

Ik kijk uit naar je reactie!

 

Eind 2020 kreeg ik de diagnose borstkanker, daardoor heb ik ruim 1 jaar niet kunnen werken in mijn salon. Gelukkig gaat het goed nu. Door mijn ziekte werd ik toch behoorlijk aan het denken gezet: Wat wil ik straks? Waarom werkte ik zoveel? en die avonden?

Ik wist wel dat het beter kon, ik werd altijd geleefd door de afspraken….ik wilde de salon (die ik 15 jaar heb) verbeteren, ik wilde een betere balans tussen werk en privé! Maar ik wist niet zo goed hoe & waar te beginnen….

Door de coaching van Nicole durfde ik eindelijk verandering in mijn salon aan te brengen! Nicole zet je aan het denken en zorgt ervoor dat je zelf weer de regie hebt. Door haar jarenlange ervaring snapt ze me, ze is goed met teksten en cijfertjes… Stap voor stap werd tijdens de coachinggesprekken en door het ‘huiswerk’ helderder wat mijn doelen zijn, mijn aanbod is veranderd en ik heb een betere focus op de financiën, mijn klant en mezelf! Beetje jammer dat ik eerst ziek moest worden om deze stap te zetten…Ik ben trots om met veel energie & zin met mijn verbeterde salon aan het werk te gaan!

♡ Linda Spruijt – Beau By Lin ♡

Een aantal maanden geleden ben ik het coaching traject gestart bij Nicole.
Door haar jarenlange ervaring als eigenaresse van haar eigen succesvolle praktijk had ik er alle vertrouwen in bij haar in goede handen te zijn.
Door de gerichte vragen die zij stelde kwamen we al snel tot de kern en werd het duidelijk waar ik met mijn praktijk naartoe wilde en waar de knelpunten zaten.
Stap voor stap maakten we een plan om bedrijf verder te laten groeien en bloeien.
Door de consulten kreeg ik echt weer het gevoel dat ik de touwtjes in handen had en zag ineens veel duidelijker waar ik naartoe wilde.
Wat er voornamelijk is gebeurd is dat dingen in beweging werden gezet
Dingen waar ik zelf al langer tegenaan liep, al te lang over  twijfelde , beslissingen die ik voor me uitschoof , tijdens dit traject merkte ik dat Nicole mij net dat zetje gaf dat ik nodig had
Om deze stappen nu wel te zetten en door te pakken.
En als je dan merkt dat het werkt is het makkelijk om die motivatie vast te houden.
Ik kan iedereen aanraden om een coaching traject aan te gaan bij Nicole!

T. Meijer

Pin It on Pinterest